Nombor Loteri Yang Dijana Komputer

Sekiranya seperti saya, anda suka bermain loteri dan pertandingan, anda mungkin akan mengemukakan soalan yang sama kepada saya. Adakah lebih baik memilih nombor saya berdasarkan tarikh lahir keluarga saya atau lebih baik memilih nombor yang dihasilkan komputer secara rawak?

Ini adalah soalan yang sering diajukan oleh banyak orang tetapi kerana nombor undian tidak  DOWNLOAD 918kiss2 IOS diambil oleh bentuk kekuatan yang lebih tinggi, adalah selamat untuk mengatakan bahawa kedua-dua sistem mempunyai kemungkinan yang sama untuk menang. Oleh kerana undian undian hanyalah peluang murni, tidak ada lebih banyak peluang satu sistem menang daripada yang lain.

Tetapi itu tidak menghalang orang mempercayai bahawa nombor anda dipilih secara rawak oleh komputer bermaksud bahawa ada kemungkinan orang lain mempunyai nombor yang sama. Ini bermaksud bahawa hadiah yang anda menang tidak perlu dikongsi bersama.

Ini terutama kerana orang percaya bahawa apabila nombor anda diambil dengan menggunakan tarikh lahir maka ada kemungkinan lebih banyak orang akan mempunyai nombor yang sama dengan anda. Sekiranya anda melihatnya secara logik maka terdapat banyak orang di negara ini yang ulang tahunnya lahir pada hari yang sama. Ini bermaksud bahawa ramai orang kemudian akan menggunakan nombor yang sama.

Sekiranya ini berlaku dan angka-angka itu dikeluarkan maka jelas bahawa semua orang ini akan berkongsi kemenangan yang memberi anda dana hadiah yang lebih kecil.

Beberapa loteri negeri malah menganjurkan menggunakan nombor rawak untuk nombor loteri anda. Ini terbukti apabila anda melihat bahagian belakang brosur yang mengiklankan loteri New York State. Perenggan tersebut memberi anda peringatan tentang penggunaan nombor yang dihasilkan ini.

Dengan semua ini, adalah selamat untuk menganggap bahawa menggunakan hari lahir untuk nombor akan memberi anda bahagian yang lebih kecil daripada sebarang kemenangan loteri.

Oleh itu, ini mungkin untuk melupakan memilih nombor anda sendiri dan memilih nombor yang dihasilkan komputer untuk mendapatkan sebilangan besar kemenangan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.